● Reluarea activității privind tratamentul balnear în unitățile aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice

Începând cu data de 24.06.2020, Casa Națională de Pensii Publice a reluat activitatea de tratament balnear în hotelurile și bazele de tratament care aparțin Societății Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă – „TBRCM” SA.

Casa Națională de Pensii Publice dispune de structuri complete de cazare, masă şi tratament în 13 staţiuni balneoclimaterice (lista cuprinzând stațiunile și tariful integral al biletelor poate fi vizualizată aici).

Capacitatea hotelieră totală a complexelor balneare este de 3.154 locuri de cazare/serie, însă pentru respectarea măsurilor de siguranță, în perioada pandemiei au fost puse în vânzare doar 2.108 locuri de cazare/serie.

De asemenea, pentru prevenirea contaminării clienților dar și salariaților, în fiecare sucursală sunt implementate măsurile necesare pentru ca facilitățile hoteliere să fie complet operaționale, inclusiv crearea de circuite funcționale în bazele de tratament balnear, astfel încât hotelurile să fie pregătite pentru reluarea tuturor serviciilor pentru pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, în condiții de maximă siguranță.

Sunt obligatorii triajele epidemiologice, instructajele specifice pentru fiecare categorie de tratament cu respectarea circuitelor şi folosirea echipamentului de protecţie, respectarea protocoalelor privind dezinfecţia încăperilor, cabinetelor medicale, dispozitivelor medicale şi a mobilierului.

Activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear prin intermediul sistemului pe care îl administrează și îl gestionează Casa Națională de Pensii Publice a fost sistată din 16 martie 2020, în contextul răspândirii COVID-19. 

Pentru anul 2020, Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear și a alocat 370.314.000 lei cu această destinație.